Üdvözöljük Szentgál község honlapján!

Szentgál a Dunántúlon, Veszprém megyében található. A 8-as számú fő közlekedési úton haladva Veszprémtõl Nyugatra tűnik fel Szentgál táblája. Innen még 3 km-t kell haladni a bekötőúton, hogy a községbe érjünk...

Szentgál története

FELHÍVÁS!

Szentgál Község Önkormányzata Képviselő-testülete értékesíteni kívánja az önkormányzat 1/1 tulajdonában lévő szentgáli 140 hrsz-ú  Szentgál, Fő utca 177. szám alatt lévő ingatlant.
Minimális vételi ár:  3.900.000 Ft
A vételi szándékban meg kell jelölni, hogy mekkora összegért kívánja megvenni a vevő, illetve milyen célra kívánja hasznosítani.
Az ingatlan vételére vonatkozó kérelmet a Szentgáli Polgármesteri Hivatal címére - Szentgál, Fő utca 11. - kérjük beadni 2015. április 15-ig.

Szentgál Község Önkormányzata

Ebösszeírás

Tisztelt Ebtartó!
 
Szentgál területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kerül sor az ebek összeírására a jogszabályban meghatározott adattartalommal.
 
A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosai, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonosának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából.
 
Az eb tulajdonosa, vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az adatlapon feltüntetett adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani (az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után).
 
Tájékoztatjuk az ebtartókat, hogy Szentgál Község Önkormányzata az ebösszeírás adatai alapján jelenleg nem tervezi az ebrendészeti hozzájárulás bevezetését.
 
Az Ebösszeíró adatlap további példányai beszerezhetők a Polgármesteri Hivatalban (Szentgál, Fő u. 11.), illetve letölthetők a www.szentgal.hu honlapról; illetve nyomtatással, fénymásolással sokszorosíthatók.
 
Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Polgármesteri Hivatal részére az alábbi módokon:
  • Személyesen leadható a Polgármesteri Hivatalban
  • Levélben postai úton az alábbi levélcímre: 8444 Szentgál, Fő u. 11.
  • Elektronikus úton (aláírva, majd scannelt formában) a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.
 
Az ebösszeíró adatlapok leadásának határideje: 2015. 03.15.
 
Tájékoztatjuk továbbá az ebtartókat, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II.26.) Korm. rendelet 17/B. § (10) bekezdése szerint – 2013. január 1-től – a négyhónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért szíveskedjenek a transzponderrel meg nem jelölt ebeket szolgáltató állatorvosnál megjelöltetni.
Felhívjuk a figyelmet, hogy
-         amennyiben 2015. március 15-t követően az Ebösszeíró adatlapon szereplő adatokban változás állna be, továbbá amennyiben ezen időpont után kerül az eb a felügyelete alá az be kell jelenteni a  Polgármesteri Hivatal részére, a változást követő 15 napon belül.
-         amennyiben az ebtartó az ebösszeírásra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségét elmulasztja, 30.000,- Ft állatvédelmi bírsággal sújtható. 
-         Az ebösszeírásban a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál már korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban szereplő ebeket is be kell jelenteni. 
Az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, szaporulatot írásban bejelenteni.
 

Bevallás a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

A helyi iparűzési adóhoz tartozó bevallás nyomtatványát letöltheti innen