Üdvözöljük Szentgál község honlapján!

Szentgál a Dunántúlon, Veszprém megyében található. A 8-as számú fő közlekedési úton haladva Veszprémtõl Nyugatra tűnik fel Szentgál táblája. Innen még 3 km-t kell haladni a bekötőúton, hogy a községbe érjünk...

Szentgál története

Szoboravatás

2014. szeptember 20-án ünnepélyes keretek között kerül átadásra az I. világháborús emlékmű! Részletek

Sajtóközlemény

Szentgál Község Önkormányzata az I. világháború kitörésének centenáriuma alkalmábólaz első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetétele, renoválása, helyreállítása témábana Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt, KKETTKK-CP-02 jelű pályázaton 4.319.600 forint támogatásban részesült. A támogatás összegét a szentgáli Szobortkertben található I. világháborús emlékmű újraöntésére és az emlékmű környezetének felújítására, parkosítására használta fel.
 
A pályázat célja, hogy ily módon is ébren tartsa az első világháborúval kapcsolatos társadalmi emlékezetet, s ezáltal hozzájáruljon a közös értékeken, történelmen és kultúrán alapuló magyar és európai identitás erősítéséhez. A pályázat keretében a forráshiány miatt nem megfelelően gondozott, elhanyagolt első világháborús emlékművek állagmegóvására, karbantartására, felújítására volt lehetőség.
 

Parlagfű mentesítési kötelezettség

A tájékoztatót a parlagfű mentesítési kötelezettségről megtekintheti a képre kattintva!

FALUNAP 2014

Kedves Érdeklődő!

A szentgáli falunap és hungarikum hétvége programja ITT olvasható!

Bevallás a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén

A helyi iparűzési adóhoz tartozó bevallás nyomtatványát letöltheti innen